De 8 Klassiekers

25 februari

Omloop Nieuwsblad Cyclo

De start van het klassieke voorjaar! Trap één dag na de profs zelf het nieuwe Belgische wielerseizoen op gang. Dit jaar krijg je de mogelijkheid om te vertrekken vanuit het legendarische Gentse Kuipke of vanuit Ninove. Op jouw parcours kruisen tal van legendarische kuitenbijters en kasseistroken jouw pad. Tem jij de iconische Muur van Geraardsbergen? Afspraak op 25 februari.

Start: Gent/Ninove
Afstanden: 60 – 80 – 125 – 150 km

16 maart

Dwars door Vlaanderen Cyclo

Jouw ultieme voorbereiding op Vlaanderens Mooiste! Een tocht voor echte flandriens en flandriennes waarbij je heel wat hellingen en kasseistroken uit de profwedstrijd bedwingt. Hét moment om jouw benen te testen, maar ook om te genieten van de mooie uitzichten die de Vlaamse Ardennen te bieden heeft.

Start: Waregem
Afstand: 75 – 120 – 145 km

23 maart

Gent-Wevelgem Cyclo

Eén dag voor de profs trek jij ten strijde in Flanders Fields en het parcours van Gent-Wevelgem zelf ontdekken. Onderweg vecht je tegen de wind in de Moeren, bedwing je de steile kasseien van de Kemmelberg en vlieg je over de stoffige Plugstreets. Maak je op voor een rit vol geschiedenis in een prachtig landschap. Zo’n klassieker wil je toch niet missen?

Start: Wevelgem
Afstanden: 70 – 100 – 120 – 140 – 220 km

30 maart

We Ride Flanders

Vlaanderens Mooiste, De Hoogmis, De Ronde,… Zaterdag 30 maart wordt opnieuw een wielerfeest om naar uit te kijken! Dan kan jij één dag voor de profs jouw Ronde van Vlaanderen rijden met dezelfde iconische hellingen en legendarische kasseistroken. Afzien op de nijdige klimmetjes en kasseien, genieten van de pittoreske, kronkelende wegen door het Vlaamse land en meegedreven worden door de niet te evenaren ambiance tijdens “We Ride Flanders”. Finish jij net zoals Lotte Kopecky of Tadej Pogačar solo op de Minderbroedersstraat in Oudenaarde?

Start: Oudenaarde of Antwerpen
Afstanden: 75 – 144 – 179 – 257 km

6 april

Scheldeprijs Cyclo

De tocht voor iedereen die houdt van zalig vlakke wegen en prachtige vergezichten. Fiets langs de Ooster- en Westerschelde, steek even de Nederlandse grens over en geniet op je terugrit van een passage door het Grenspark Kalmthoutse Heide. Nog voldoende jus in de benen? Trek in de finale een sprintje op het parcours van de profwedstrijd.

Start: Schoten
Afstanden: meer info volgt later

13 april

Brabantse Pijl Cyclo

De Brabantse Pijl Cyclo zorgt traditioneel voor de overgang van de Vlaamse kasseien naar de hellingen van de Ardennen. Maak je op voor een tocht met the best of both worlds: de perfecte mix aan kuitenbijters én kasseien. Verken zelf de wegen van de Druivenstreek en de Zennevallei. Waan jezelf even prof op het parcours waarop de eliterenners en -rensters jaarlijks de Brabantse Pijl betwisten.

Start: Heverlee
Afstanden: meer info volgt later

15 augustus

Ride Leuven​

Herbeleef de fijne herinneringen aan het WK wielrennen 2021 in Vlaanderen. Ride Leuven is een heerlijke fietshappening in en rond Leuven waarbij we jong & oud uitnodigen om mee te komen fietsen en supporteren in een zomerse setting. De sportieve fietsers verkennen de Flandrienlus met tal van WK-hellingen in de Druivenstreek. Uniek aan dit evenement: de lokale lus van 21 km die gedurende de volledige dag wordt afgesloten voor verkeer.

Start: Leuven
Afstanden: 20 – 75 – 110 km

21 september

SUPER 8 Cyclo

De afsluiter van de Teamleader CRM Classics Tour 2024! Jouw rit door het prachtige landschap van Vlaams- en Waals-Brabant, de groene Vlaamse rand, en over tal van pittige hellingen. Finish net zoals de profrenners onder de officiële aankomstboog van de SUPER 8 Classic. Een topdag die je als fiets- en wielerliefhebber niet wil missen!

Start: Haacht
Afstand: 70 – 100 – 125 km