Feel like a pro.

Teamleader Crm Classics Tour

Met de Teamleader Crm Classics Tour rij en ervaar je zelf het parcours van de profs op de mooiste wegen van de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en tal van andere klassiekers.

Dokkeren over de kasseien van de Paddestraat tijdens We Ride Flanders, stoempen op de pedalen tijdens de beklimming van de Moskesstraat op het parcours van de Brabantse Pijl en het zegegebaar maken op de Vanackerestraat in Wevelgem, we maken het allemaal mogelijk voor jou!

Eind februari beginnen we eraan met de Omloop het Nieuwsblad, de opener van het wielerseizoen. Nadien volgen nog 7 andere prachtige klassiekers die een topbeleving geven op en naast de fiets.

Treed in het spoor van je grootste wielerheld(inn)en en geniet van de prachtige Vlaamse wegen, kasseien en hellingen die deze klassiekers zo eigen maken. Blokkeer snel je agenda voor je favoriete tocht!

Next up!

16 SEPTEMBER

Super 8 Cyclo

Met de SUPER 8 Cyclo sluiten we het seizoen van de Continental Classics Tour af. Vanop het domein van Brouwerij Haacht vertrek je op zaterdag 16 september voor jouw verkenning van de SUPER 8 Classic. Je geniet van de groene Vlaamse Rand en trekt dwars door de Druivenstreek, waar bekende kuitenbijters als de Smeysberg of Moskesstraat jouw pad kruisen. Finishen doe je onder de aankomstboog van de profwedstrijd: Feel Like A Pro!

Start: Haacht
Afstand:70 – 100 – 125

Kalender

Datum Naam Plaats Inschrijven Website
zondag 25.02 Omloop Nieuwsblad Cyclo Gent/Ninove See you next year
zaterdag 16.03 Dwars door Vlaanderen Cyclo Waregem See you next year
zaterdag 23.03 Gent–Wevelgem Cyclo Wevelgem See you next year
zaterdag 30.03 We Ride Flanders Oudenaarde/Antwerpen See you next year
zaterdag 06.04 Scheldeprijs Cyclo Schoten See you next year
zaterdag 13.04 Brabantse Pijl Cyclo Heverlee See you next year
donderdag 15.08 Ride Leuven Leuven
zaterdag 21.09 Super 8 Cyclo Haacht

Voorjaarspakket

Dankzij ons ‘spring package’ geniet je van 20% korting als je je voor 31 december 2023 tegelijk inschrijft voor Omloop het Nieuwsblad Cyclo, Gent-Wevelgem Cyclo en Dwars door Vlaanderen Cyclo. Grijp jouw voordeel nu!

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In het peloton van Younited Cycling vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15 euro te doneren aan Younited Cycling.

Recycling actie

In België liggen drie miljoen gsm’s vergeten in een lade. En toch kan 90% van de materialen in gsm’s gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.). In 2024 wil Proximus maar liefst 140.000 toestellen inzamelen en ze recycleren dankzij de samenwerking met Brainscape. Samen voorkomen we nieuwe winning van grondstoffen in ontwikkelingslanden.

Een warme oproep naar alle wielerliefhebbers om hun groenste beentje voor te zetten en deel te nemen aan de recycling actie! Dit kan bij alle Proximus Cycling Challenges vermeld in de kalender en bij 6 tochten van de Teamleader Crm Classics Tour. Je recycling deelname wordt beloond. Hoe? Dat ontdek je via de knop hieronder.

Voorbereiding

We raden iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop je fysiek niet goed voorbereid bent. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Wanneer je je ziek of niet goed voelt is het steeds aangeraden om thuis te blijven om zo de gezondheid van jezelf en van je mede-fietsliefhebbers niet in gevaar te brengen. Denk aan je medemens is daar de boodschap.

Klaar om een echte Flandrien te worden?

De Flandrien Challenge grijnst je toe. Verover 59 iconische berg- en/of kasseisegmenten over heel Vlaanderen en word een levende legende. Tenminste, als dat lukt in minder dan 72 uur tijd. Meer weten over deze wild ride? Of over indrukwekkende routes en events, bucket lists en all things cycling?

Cycling in Flanders ontvangt je met open armen.

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

FAQ

Het gebeurt soms dat onze mails terecht komen in de spam folder, check die dus zeker ook eens om te zorgen dat je je favoriete tocht niet mist! Toch nog een probleem? Contacteer ons dan via info@peloton.be, we helpen je graag op weg.

Ja deze zullen steeds per afstand uitgepijld zijn. Daarnaast zal je ook telkens beroep kunnen doen op de GPX file. Deze wordt je via mail toegestuurd enkele dagen voor het event en/of op de websitepagina geplaatst enkele dagen voor het evenement.

Ja, dat kan aan de hand van de bepijlingen. Ook via de Route You app kan je op je smart phone ook de route downloaden en volgen. Zorg dan wel zeker voor een stevige houder op je fiets!

Op de parcourspagina vind je de aanduiding van de parkings, dicht bij de start. Ook in je bevestigingsmail na je bestelling vind je info over waar te parkeren.

Je kan ons altijd contacteren via info@peloton.be, we proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen!

Cycling Vlaanderen

Zonder zorgen op pad met een volledige sportverzekering en pechbijstand? Kortingen op toertochten, wedstrijden en bij merken als Canyon, BORN Superior Sportscare en Vermarc Sport? Word vandaag nog lid van Cycling Vlaanderen, de enige officieel erkende en gesubsidieerde wielerfederatie van Vlaanderen! Vanaf 30 euro per jaar geniet je van al deze voordelen!